Aanpakkers van nature!
Waar bent u naar op zoek?
Krijgt u niet gevonden wat u zoekt? Neem dan contact met ons op!

Eerste elektrische vrachtwagen voor Van Berkel Groep

Datum 19 april 2023

Duurzaamheid zit verweven in onze bedrijfscultuur. We spelen in op vragen van de markt door dingen anders aan te pakken omdat het slimmer of beter kan. Daarom zijn we voortdurend bezig met innovaties die onze dienstverlening nog duurzamer, effectiever en efficiënter maken. Met de aanschaf van de Volvo FH Electric 4×2 trekker zetten we een volgende stap in onze duurzame bedrijfsvoering.

Onze daken liggen vol zonnepanelen zodat we energieneutraal opereren, regenwater vangen we op om het te hergebruiken en de elektrificatie van onze machinepark breidt zich steeds verder uit. Zo hebben we al een volledig elektrisch aangedreven granulaatcentrale en elektrische portaalkranen. De nieuwe Volvo is de eerste elektrische vrachtwagen in ons machinepark. Dit jaar worden daar ook elektrische kranen aan toegevoegd.

Volvo FH Electric 4×2 trekker

Als een van de eerste in Nederland zetten we een elektrisch truck in voor het vervoeren van containers van en naar onze logistieke klanten. Maar de truck kan bijvoorbeeld ook ingezet worden als trekker voor de walking floor voor het leveren van bodemverbeteraars. De truck heeft een maximaal toelaatbaar treingewicht tot 44 ton, een vermogen tot 490 kW en een actieradius tot 300 kilometer met een enkele acculading. Dat is meer dan voldoende voor een rit op en neer naar de zeehaven.

Op dit moment laden we de truck op met eigen voorzieningen. We hopen dat er snel een oplossing komt voor de netcongestie zodat de laadinfrastructuur voor vrachtwagens gerealiseerd kan worden in Nederland. Op die manier kan onze sector verdere stappen zetten in de elektrificatie van het machinepark.

Duurzaamheidsdoelen

Als Van Berkel Groep zijn we gecertificeerd voor niveau 5 van de CO2-prestatieladder en verminderen we onze CO2-uitstoot structureel. Dat doen we door voortdurend initiatieven te onderzoeken. Als het mogelijk is, passen we die toe in onze dagelijkse werkzaamheden en bij de uitvoering van projecten. Ook sluiten we aan bij sector- en keteninitiatieven. Zo minimaliseren we niet alleen de belasting op de omgeving, we vergroten ook het milieubewustzijn van onder meer onze medewerkers en partners.

Contact
A
Doornhoek 4265
5465 TG Veghel
Onze locaties